Äta

Arkösunds Hotell, Östkustens pärla

Norrköping

Välkommen ut i skärgården.

Arkösunds Hotell har varit verksamt sedan starten år 1895, samma år som järnvägen drogs ut till Arkösund. Detta år är också början av Arkösund som samhälle. Innan järnvägen kom ut till Arkösund var orten en stillsam och otillgänglig plats. Här bodde fiskare som lotsade de större fartygen in till Norrköpings hamn. Men med järnvägens ankomst blomstrade ett helt nytt skärgårdssamhälle upp i Arkösund.

Idag är Arkösund framför allt en tid för sommarvistelse med kobbar och skär alldeles inpå knuten. Bland vackra jugendvillor vilar hotellet på sitt krön med utsikt över hamninlopp och horsiont mot öppet hav.

Välkommen till en plats för vila och avkoppling. Vi garanterar en god natts sömn i våra helt nyrenoverade rum. Blir sommaren varm är det inte något som helst problem. Alla våra rum är utrustade med aircondition. Med härliga produkter från Björk & Berries blir duschen i det nykaklade badrummet extra lyxig. Har du dessutom bokat ett rum mot det glittrande havet med egen terrass, kan du svepa morgonrocken om din lekamen och gå ut och njuta med en god kopp kaffe.

Från köket serveras härliga måltider dagen igenom och när sommaren anlänt flyttar vi ut både kockar och kastruller ut i vårt kök på terrassen.

Vår filosofi kring maten är enkel - Bästa råvaran, tillrett med äkta hantverk och med största omsorg.

Arkösunds Hotell är som gjort för fest – bröllop, företagsevent, födelsedagskalas och andra bemärkelsedagar. Stort som litet. Vår fina stora matsal tar upp till 100 gäster, men det inte sagt att det blir annat än intimt och trevligt för ett sällskap med 5 gäster. Alla kalas, tillställningar och tillfällen är lika viktiga för oss.

Utanför vår högsäsong som sträcker sig från veckan efter midsommar fram till två veckor in i augusti kan vi avsätta hela vårt vackra hus enbart för just ditt evenemang och såklart skräddarsyr vi tillsammans.