Paket/Erbjudande

Göta kanals lilla cykelsemester med båt, Start Borensberg

Söderköping

DAG 1
Borensberg - Ljungsbro (Bergs Slussar) cykeltur 20 km
På Kaffeteriet i Borensberg hämtar ni ut era cyklar. Turen tar er på de gamla bilfria dragvägarna längs Göta kanal. Det var här oxarna fick hjälpa till att dra fram båtarna. Här följer ni kanalbanken ända fram till sjön Roxen och Bergs Slussar. Bergs Slussar är ett skådespel i sig, ta er tid att bara sitta och njut. Slusstrappan i Berg består av 7 slussar, ett fantastiskt skådespel och ett fantastiskt byggnadsverk. Övernattning på Ljungsbro vandrarhem och middagen serveras vid Bergs slussar på Kanalkrogen Delimo. På Ljungsbro vandrarhem har du tillgång till relaxavdelning med bubbelpool och bastu samt simbassäng. 


DAG 2
Bergs Slussar - Borensberg (båtkryssning ca. 3,5 tim)
Efter att du har ätit frukosten så är det dags att cykla till Bergs Slussar och gå ombord på passagerarbåten M/S Wasa Lejon som avgår kl 10.00. Cykeln lämnar ni vid turistinformationen vid Bergs Slussar. Med M/S Wasa Lejon får ni uppleva en av de absolut vackraste delarna av Göta Kanal. Båtkryssningen går mellan Berg - Borensberg och bjuder redan från start på en hissnande upplevelse. Det är en imponerande slusstrappa som vid första anblicken ser omöjlig ut att bestiga. Färden går vidare genom en levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet. Båten glider fram längs alléer av ståtliga lövträd. Sammanlagt passerar du nio slussar, bland annat Östergötlands enda handdrivna sluss. Under turen får ni också en alldeles speciell upplevelse när båten passerar över akvedukterna i Ljungsbro och Borensberg. Lunchen avnjutes ombord medan båten glider fram i 5 knop. Båten ankommer Borensberg ca 13.30. Vi rekommenderar att ni tar en utflykt till Göta kanals huvudstad Motala. Här finns Göta kanal utställningen "Från ide till verklighet". Utställningen hittar ni i en av de två paviljongerna intill kanalen i området Gamla Motala Verkstad, mellan Borenshults slussar och Motala gästhamn i Vättern. I utställningen visas hur Baltzar von Platen tog den 300 år gamla idén om att bygga en vattenväg tvärs igenom Sverige och förverkligade den genom att bygga Göta kanal. Här får du möta de människor som gjorde det möjligt att bygga kanalen och den teknik de använde.

Prisinformation

År 2022

Vuxen:  2200kr.

Barn 8-12  1500kr.

Barn 2-7    700kr.

Fakta

1 st Övernattning på Ljungsbro vandrarhem inkl. sängkläder & handduk (toalett på rummet & dusch i korridor). Tillgång till bastu, gym och pool på Ljungsbro fritidscenter som ligger intill vandrarhemmet.
1 st Frukost
1 st Båtkryssning Berg – Borensberg M/S Wasa Lejon
1 st Lunch ombord på M/S Wasa Lejon
1 st Middag ( varmrätt) exkl dryck
1 st Glass dessert
1 st Cykel 3-växlad inkl. cykelkorg (från 13 år)
Medtag egen hjälm för bästa komfort och säkerhet samt av hygieniska skäl (covid-19)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning